Welkom op de website van de Dienst Paardenvoeding.
De Dienst Paardenvoeding biedt voedingsadvies voor paarden "op maat" voor zowel gezonde paarden als paarden met specifieke aandoeningen. Paardeneigenaren en dierenartsen kunnen beiden van deze dienst gebruik maken.

Bekijk de reportage over Dienst Paardenvoeding op HippoTv :HET GROTE VOEDINGSDEBAT

Is haver slecht ? Voordroog of hooi ? Mijn paard is allergisch voor tarwe ? Is mijn paard te dik ? Minder voederen is een minder heet paard ?

Het grote voedingsdebat informeert u!
Er zijn heel wat meningen over voeding en het internet bulkt van diverse info. Om duidelijkheid te scheppen organiseert de dienst Paardenvoeding van Universiteit Gent, in samenwerking met Paarden.Vlaanderen het "grote voedingsdebat" tijdens Flanders Horse Expo. Er wordt een panel van deskundigen ter uwer beschikking gesteld, waaronder Prof. Dr. Myriam Hesta (Labo diervoeding UGent), Katrien Palmers (dierenarts, specialist inwendige ziekten, Dierenkliniek de Morette), Dr. Tresemiek Picavet (dierenarts, specialist inwendige ziekten paard, DBP Veterinary Services) en Fien Demeyere (Junior Equine Nutritionist Cavalor). Het is de bedoeling dat wij uw vraag uiterlijk 17 februari ontvangen, via email aan info@dienstpaardenvoeding.be .

Uw toegangsticket voor Flanders Horse Expo op 25/02 geeft u ook gratis toegang tot het seminarie dat start om 13.30h. Opgelet de plaatsen zijn beperkt. Cavalor zorgt voor een goodie emmer voor elke deelnemer en verloot 10 gratis toegangstickets en een waardebon van 250 euro onder de mensen die een vraag insturen !